Strawberry legs iliti Jagodice nogice?

 Da, tako smo rešili da ih zovemo. Ovo stanje kože ima sladak naziv ali ne tako sladak izgled, a s dolaskom proleća zvanično je otvorena sezona ovakve kože nogu. Ukoliko iz nekog razloga još uvek koristiš brijač i ne možeš da pređeš na alternativne metode uklanjanja dlačica, već znaš o čemu govorimo.

 

ŠTA SU JAGODICE NOGICE?

Stanje kože nogu koje se uglavnom javlja nakon brijanja, a podrazumeva crvene tačkice i neretko iritaciju, a ponekad i mitisere na nogama.

ŠTA MOŽEŠ DA URADIŠ KOD KUĆE?

Ukoliko ti se ovo dešava prečesto ili je iritacija komplikovana i bolna - obavezno se javi lekaru za profesionalnu pomoć i savet. Ukoliko je ovo pak problem estetske prirode i iritacije su minimalne, postoje neke stvari i koraci kojih se možeš držati i sprečiti ovo stanje po principu "uradi sam", kod kuće.

1. Redovan piling

Redovan piling može dosta da ti olakša život. Ne, ne mislimo da piling radiš neposredno pre brijanja, to ne preporučujemo, ali izdvoji dane u nedelji kada je to po planu i programu i drži se tog programa. Već nakon mesec dana primetićeš ogromnu razliku.

2. Odloži brijanje

Znamo da žuriš, međutim brijanje ne treba da bude prva stvar koju odradiš kada uđeš pod tuš. Sačekaj da se koža natopi toplom vodom i omekša, tek onda pređi na stvar.

3. Kvalitetan alat

Pre svega zbog prirode, ali odmah potom i zbog tebe izbegavaj jednokratne brijače, naročito muške. Umesto toga, uloži u kvalitetniju i trajniju varijantu.

4. Pravac brijanja je bitan!

Uklanjaj dlačice prvo u smeru njihovog rasta a tek onda u suprotnom smeru!

5. Koristi kremu za brijanje

Ukoliko se suočavaš sa problemom Jagodica nogica (da, ne odustajemo od ovog naziva) vrlo je verovatno da se često briješ "na suvo". Na tržištu trenutno postoji mnogo proizvoda koje ti mogu olakšati uklanjanje dlačica brijačem, tvoje je da biraš!

6. Rukavica za kupanje

Ukoliko nemaš vremena za česte pilinge, rukavica za kupanje je tvoja najbolja prijateljica. Nežno i efikasno uklanja mrtve slojeve kože + radi blagi piling pri svakom tuširanju!

7. Oprezno sa peškirom

Nema potrebe da trljaš kao da sutra ne postoji. Umesto toga, polako tapkanjem osuši potencijalno iritirano područje nakon kupanja.

8. Blaga masaža hidratantnom kremom, losionom ili uljem

Ne želiš da sveže obrijanu kožu ostaviš bez zaštite, "na suvom". Koristi blage losione, kreme ili ulja i nežnim pokretima masiraj područje oko 3 minuta za brzo vidljive rezultate.

9. Skinny jeans :(

Huh! Sva sreća pa izlaze iz mode jer ukoliko imaš problem sa iritacijom kože nakon brijanja pa čak i sa uraslim dlačicama, uske pantalone nikako nisu tvoj saveznik. Bitno je da kožu pustiš da neometano diše, najpoželjnije u prirodnim materijalima.

Leave a comment

All comments are moderated before being published