Tretman ledom i masaža lica kod kuće

Uvođenje malog ledenog facijalnog tretmana u svakodnevnu rutinu može značajno poboljšati cirkulaciju, što će tvojoj koži dati blistaviji izgled, ali i one prirodne, neodoljive rumene obraščiće.

Čvrsto verujemo u moć masaže lica, a dodavanjem hladnije temperature, osetićeš sve blagodeti ledene terapije (inače  poznate kao krioterapija) i masaže u samo jednom tretmanu. 

Tretman ledom instant pospešuje cirkulaciju krvi. Hladna temperatura primenjena na koži sužava krvne sudove i na taj način smanjuje natečenost i upalu. Telo reaguje na hladnoću i povećava protok tople krvi, noseći kiseonik i hranljive materije do tertiranog područja. Na taj način, tvoj ten postaje svežiji, a umoran i dosadan izgled nestaje kao rukom odnešen. 

Terapija ledom

Ova terapija će te toliko puta spasiti od neprospavanih noći da ćes se zapitati kako si ranije živela bez toga. Takođe, možeš je uraditi i kada ti koža izgleda natečeno i crveno. Nanesi kockice leda kružnim pokretom preko lica, pa čak i ispod očiju. Za tretman izdvoj jedno 15 do 20 minuta. Ako imaš osetljiviju kožu, možeš prvo naneti muslin pamučnu tkaninu na lice. Pripremi ulje za sledeći korak. 

Probaj i sjajne eye patcheve za tamne krugove i otečenost ispod očiju. Napravljeni od neverovatno snažnih sastojaka, oni umiruju kožu i otečenost ispod očiju, čine tvoje tamne krugove svetlijima, hidriraju i smanjuju vidljivost bora.

Možeš otići i korak dalje – patcheve odloži u frižider, jer će hladnoća pomoći da dodatno smanjiš otečenost predela oko očiju i da se osećaš predivno tokom celog dana.

Masaža

Utrljaj organsko ulje za lice između dlanova i započni masažu blagim pritiskom vrhovima prstiju između obrva, lagano prelazeći na čelo. Ponovi ove poteze nekoliko puta, a zatim nastavi sa masiranje od sredine lica ka ušima, preko obraza. nastavi kliznim pokretima gore-dole sve do vilice. Ne zaboravi da izmasiraš i vrat vertikalnim potezima, od ključne kosti prema gore. 

Meraki Multi ulje Pure je nežno i hranljivo ulje bez mirisa koje sadrži organsko kokosovo ulje, suncokretovo ulje, maslinovo ulje i ulje koštica kajsije koje hrani i hidrira kožu, ostavljajući je mekom i lepom. Savršeno za suvu i osetljivu kožu. 

Koristi ga kao ulje za telo, ulje za masažu, sredstvo za uklanjanje šminke, za suvu kožu ili krajeve kose, kao i za brijanje. Možeš čak pomešati nekoliko kapi sa kremom za lice i losionom za telo ako želiš dodatnu hidratantnu negu. 

Prednosti

Pored veoma opuštajućeg efekta, ovaj prirodni tretman ledom i masaža će umanjiti pojavu sitnih linija i bora i povećati apsorpciju ulja za lice. Koža će dobiti dodatni sjaj, fine konture i čvrstoću kakvu oduvek želiš. 

Leave a comment

All comments are moderated before being published