6 jednostavnih načina da smanjiš pore

Suočimo se sa tim: mnogi od nas se žale na široke pore i kako treba da ih smanjimo. Najbolji način za smanjivanje pora zapravo je sprečavanje njihovog širenja!

Postoji uobičajena zabluda da možemo da promenimo veličinu pora. Da, možemo smanjiti izgled pora, ali jednom kada se prošire, one se, nažalost, neće vratiti u prvobitno stanje.

Imamo još ne tako dobrih vesti - veći deo naših pora je genetski određen. Ovo je jedan od ključnih razloga zbog kojih bi trebalo odlaziti na redovne tretmane lica, ovo naročito važi za tinejdžere, jer će nehigijena i preskakanje redovne nege kože nesumnjivo dovesti do proširenih pora koje će ti smetati kasnije u životu.

6 načina da smanjiš svoje pore

Zlatno pravilo u svetu dermatologije za redukovanje veličine pora su derivati vitamina A. Oni brzo eksfoliraju kožu, kontrolišu nivo proizvodnje ulja i mogu pomoći da se smanji pojava proširenih pora, ali budi spremna na crvenilo kože i osetljivost na sunce, a ni cena nije toliko pristupačna.

Kako bi izbegla ovaj skupi recept i neželjene efekte koje retinoidi mogu izazvati, sastavili smo nekoliko saveta o sprečavanju pojave proširenih pora.

Kloni se sunca

Oštećenja od sunca prouzrokovaće proširene pore jer utiču na kolagen i elastin u koži, istanjuju područje oko pora i čini ih vidljivijim. Ograniči izlaganje suncu ili nosi kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom.

Krema za lice SPF 30 iz Merakija zaštitiće tvoje lice od sunčevih zraka. Krema za sunčanje je vodootporna i sadrži 50 ml. Bez mirisa, efikasna protiv UVA i UVB zraka.

Redovno čisti lice

Mitiseri su najčešći razlog proširenih pora, pa stoga treba da održavamo svoju kožu što čistijom kako bismo sprečili da se oni formiraju. Ako nečistoću, ulje, mrtve ćelije kože i šminku ne uklanjamo sa lica, nećemo pružiti šansu porama da se povuku. Obavezno očisti lice nakon bavljenja bilo kojim sportom, ujutru i pre spavanja.

Blagi EKO gel s hamamelisom, narandžom i lavandom. Dermatološki prilagođen potrebama svih tipova kože. Temeljno čisti pore i uklanja suvišnu masnoću koja dovodi do nastajanja akni i mitesera.

Isprobaj glinenu masku

Glinene maske su fantastične za izvlačenje nečistoće iz kože i redukovanja proširenih pora.

2u1 – Sredstvo za čišćenje + Maska: Jedan od osnovnih sastojaka proizvoda, bela glina, omogućava da proizvod možete koristiti i kao masku, čisteći kožu na dubljem nivou.

Ili masku od jaja

Maska od belanaca je odlična za zatezanje kože i smanjivanje pora. Koristi je bar jednom nedeljno kako bi regulisala proširene pore.

Piling s alfa hidroksi kiselinama

Dokazano je da glikoloinske kiseline razgrađuju mrtve ćelije kože i odvajaju spoljašnji sloj, otkrivajući novu kožu na površini. Redovna upotreba AHA pomoći će u sprečavanju nastanka mitisera.

Nisu sve ćelije kože stvorene jednake. Ali biljna maska FlashMaskue® Milk Peel je tu da to popravi. Inspirisani vrhunskim korejskim beauty trendom, mlečna kiselina i hidratantni kokos i sojino mleko zajedno rade na brzom rastvaranju mrtvih ćelija kako bi tvoja koža bila glatka i bez iritacija.

Ne odlaži problem

Istiskanje akni i bubuljica može prouzrokovati istezanje i ožiljke na koži. Ako ti treba neki tretman lica, potraži kozmetičarku koja će pravilno tretirati tvoje lice, a da ga ne ošteti.

Pre nego što se odlučiš za neki skup tretman, mi ti preporučujemo da isprobaš naš Serum protiv proširenih pora. 100% BIO, s novim aktivnim sastojkom prirodnog porekla - lekovitom smolom koju proizvodi stablo Pistacia Lentiscus (Mastika). Vidno utiče na kvalitet kože poboljšavajući njenu teksturu i smanjujući nesavršenosti.

Imaj na umu sve ove savete i zapamti da svakoj osobi njene pore uvek izgledaju veće nego što zapravo jesu.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja