SKINVESTMENT – investicija zlata vredna

Da je nega kože mnogo više od svakodnevnog skincare rituala potvrđuje termin skinvestment. U pitanju je sveobuhvatni pristup nezi kože koji podrazumeva pametno biranje proizvoda, održavanje doslednosti u rutini nege i fokusiranje na dugoročno zdravlje kože.

Bilo da se radi o blistavijem tenu, izbeljenim flekicama od ožiljaka, smanjenim porama, manjim borama – jasno je da je u pitanju proces u koji se mnogo toga mora uložiti i pa je samim tim već u startu lakše odustati. Međutim, ako bismo se poigrali rečima te ceo proces prekrstili u MEvestment, dobijamo something worth trying.

Da ne dužimo, u nastavku pročitaj šta za nas predstavlja skinvestment.

 

HIDRATACIJA

Pravilo koje nikada ne zastareva, trend koji nikada ne prolazi. Pored neophodnog unosa tečnosti u toku dana (kako beše, 3 litre?) potrebno je odabrati proizvode sa sastojcima koji efikasno hidriraju kožu i zaključavaju njenu prirodnu vlagu - poput hijaluronske kiseline. Iako ga koža sama proizvodi kako bi održala nivo vlažnosti, nekim faktorima poput starenja i spoljašnjih agresora se prosto ne može odupreti. Zato, popij tu vodu!

HARUHARU WONDER BLACK RICE HYALURONIC TONER

 

COSRX THE HYALURONIC ACID 3 SERUM

MARY&MAY HYALURONIC PANTHENOL HYDRA MASKA ZA LICE

 

KREIRAJ RITUAL

Kreiraj svoj jedinstveni skincare ritual kome ćeš se iskreno radovati i koji ćeš sa uživanjem sprovoditi. Pored redovne jutarnje/večernje rutine, ubaci i kratke spa tretmančiće poput sheet maski, gelova za oči, čarapica za pedikir… Kada počneš istinski da uživaš u svom skincare procesu i prepustiš se nekoj vrsti mira koji ti on pruža, videćeš kako se vreme koje si izdvojila za negu spontano povećava.

 

HEIMISH BULGARIAN ROSE WATER GELOVI ZA OČI

 

AXISY MUGWORT PORE CLARIFYING MASKA ZA LICE

 

MARY&MAY COLLAGEN PEPTIDE VITAL MASKA ZA LICE

 

LESS IS MORE

Postavi ciljeve koje želiš da postigneš sa svojom kožom i spram njih pažljivo odaberi skincare družinu. Zameni suvišne proizvode onim koji suštinski doprinose tvojoj koži i fokusiraj se na sastojke koji odgovaraju i prijaju tvom tipu. Verovatno si do sada sto puta menjala postavku, ali to je sasvim u redu, jedini način da dođeš do idealnog skincare setup-a je upravo isprobavanjem i razumevanjem šta jeste a šta nije za tebe.

 

SPF. UVEK.

Ostavićemo ovo ovde, bez produbljivanja. Kako god izgledala tvoja rutina, SPF mora biti njen sastavni deo.

BEAUTY OF JOSEON
RELIEF SUN KREMA ZA LICE SA ZAŠTITNIM FAKTOROM 50

 

ROUND LAB BIRCH MOISTURIZING SPF 50+ KREMA

 

COSRX ALOE SOOTHING SUN SPF KREMA

 

BUDI DOSLEDNA

Da bi skinvestment imao smisla, doslednost je zaista najbitnija. Potrudi se za nijansu više i koliko god ti se činilo da imaš preča posla, izdvoj to vreme. Nadamo se da klimaš glavom!

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja