Šta pokloniti tvojoj BFF za 8. mart

Iako deluje da nismo daleko od ponavljanja onog famoznog ženskog marša po Njujorku iz 1908.godine kada su žene zahtevale pravo glasa, bolje plate i kraće radno vreme, vodiću se prvom parolom koju su Ujedinjene Nacije usvojile kada je reč o našem najbitnijem prazniku: “slavimo prošlost, planiramo budućnost”. 


Jer zaista treba proslaviti svako žensko prijateljstvo koje nas je proguralo kroz ovu pandemiju, zagađen vazduh, rast cena u drogerijama, i toksične razvode javnih ličnosti na društvenim mrežama. Ali  treba izdvojiti vremena da se planira budućnost. U ovom slučaju, 8.mart sa najboljom drugarcom.

 


Šta pokloniti prijateljicama za 8. mart?

Jasno je da je najpametnije osluškivati želje cele godine, ali pored mora informacija u kojima svakodnevno plivamo, kako se na kraju dana setiti da li ste neku želju čuli od influenserke, lika iz serije koju pratite ili od svoje drugarice. Zbog toga sam odlučila da uredim malu psihološko-sociološku analizu mogućih tipova najboljih drugarica, kojima s obzirom na to šta vas povezuje možete odabrati poklon na našem sajtu.


Poklon za drugaricu koja brine o ekologiji

Ukoliko vaša najbolja drugarica poseduje vintidž komade, ne zaboravalja da ponese platnenu torbu u šoping, i koru od banane koristi kao đubrivo za biljke, onda ste u pravom pasusu. 

Poklonite je joj Rowse čvrsti šampon za pranje kose, koji sadrži: shikakai (azijska biljka), hranljivi susam, šargarepu i limunsku travu. Ovaj šampon će njenoj kosi dati svežinu i volumen, i istovremno će je oduševiti jer je njegovo pakovanje oslobođeno od plastike.

Čvrsti šamponi izgledaju kao sapuni za kosu pa se baš tako se i koriste - utrljaju se u rukama dok ne nastane pena sa kojom operete kosu, i zatim je isperete.

Sigurna sam da znate koji tip kose ima vaša najbolja prijateljica, pa u zavisnosti od toga možete odabrati pravi tip Rowse čvrstog šampona:


Extra tip: Rowse ima u svojoj kolekciji i sapun od argana i limunske trave, koji je odličan za osobe sa suvom i osetljivom kožom, te možete i to dodati u svoj poklon, jer i ovaj sapun dolazi u eko friendly pakovanju.

 

Poklon drugarici kojoj je neophonda pomoć u organizaciji

Astro Botas preporučuje da se planeri kupuju osobama u znaku ovna, ali ja (jarac) toliko volim planere da smatram da je nepravedno da ih poklanjamo samo osobama koje su rođene na proleće. Kao da im život nije dao i previše davajući im neizmerne mogućnosti za organizovanje proslave rođendana na otvorenom. 

Da ne ulazim dublje u problematiku oko horoskopa (za to sad imamo Astro Botasa i njegovu astro kolumnu), vraćam se na planere. Svaki, baš svaki, od ponuđenih na sajtu puremarket.rs izgleda fenomenalno, ali sam ih ja ovako podelila da vam olakšam izbor.

  • Nedeljni planer na male pomorandže - za drugaricu koja je mediteranski tip, voli kuće od kamena, gitare, i živi u atmosferi filma “Call me by Your Name”.
  • Nedeljni Noir planer - ova drugarica zna kako se nose sve nijanse crne, a da nikad ne izgleda dosadno, i uvek ima karte za filmove i koncerte bendova za koje niko nikada nije čuo, a odlični su.
  • Daisy Medow nedeljni planer - savršen planer za drugaricu umetnicu, koja uvek šara male motive po papirima dok telefonira, i unosi neophodnu dozu romantike u vaš život.
  • Sea breeze planer - Idealan za one prijateljice koje su nenadmašivi minimalisti, i koje vam uvek sve objasne u samo par reči, bolje od bilo koje druge self-help knjige na ovom svetu.

Osmomartovski poklon za drugaricu koja je prezauzeta

Svaka od nas ima onu jednu drugaricu koja je u stanju da prepodne osmisli podcast, a popodne da se pojavi na prezentaciji novog proizvoda svog startup-a, i da uz to vodi dva profila na društvenim mrežama i gleda sve aktuelne serije i odgaja decu.

Za ove super inspirativne žene koje čine da vreme postane totalno relativna kategorija, idealni su pokloni koji će je inspirisati da odvoji vreme za uživanje u malom spa raju. Brend Charonika ti može pomoći da lako pronađeš idealnu sveću od soje (mirisi ovih sveća duže traju) koju može upaliti u kupatilu dok isprobava neki od predivnih pilinga za telo ovog brenda. Moj savet je da joj uzmeš ovu sa mirisom kafe, jer će je podsetiti da odvoji vreme za kafu sa tobom.

Eksta dodatak ovom poklonu može biti i Spotify ili Youtube lista pesama koju joj ti možeš kreirati dok prokastiniraš na poslu. Ukoliko nemaš vremena da sama kreiraš liste, preporučujem Spotify listu Yugo bleja i Youtube listu Chill bath/shower playlist.


Idealan poklon za 8.mart za tvoju party drugaricu

Pandemija nas je sve usporila, ali ne i nju. Ona i dalje ide na događaje, ima sve sertifikate i VIP ulaznice. Ona ostaje u provodu do kasno, nazdravlja najglasnije i poznaje najbolja mesta za after party. Njena kolekcija šljokičavih topova je impozantna, a nova godina je samo još jedan izgovor da izgleda najlepše ikad. 

Sigurni smo da se ona sama neće setiti da sebi pokloni jedan fantastičan roll on za ispod očiju, pa smatramo da je pored maski za lice koje može koristiti u danima kada odmara od žurki potrebno da proba i roll on. Posebno ovaj koji nosi fantastično ime - roll model.

Patchology hero status roll model sadrži u sebi vitamin C, ekstrakte kivija i grejpa koji hlade podrčje ispod očiju i osvežavaju vas.

U posveti joj slobodno napišite da je ona vaš uzor (roll model) jer na najbolji način slavi svaki seknud svog postojanja.


Poklon za tvoju bestie koja obožava modu

Ukoliko je tvoja drugarica specijalista za sva modna pitanja i dileme, i osoba koja uvek izgleda savršeno stilizovano, svrati na deo pure marketa koji smo posvetili modi. Kako je ovo novitet na našem sajtu, vrlo je moguće da još uvek nije pronašla ovaj modni brend, i da će se zaista iznenaditi kada dobije nešto ovako jedinstveno.

Bilo da li preferira romantične haljine, unikatni dizajn kombinezona ili ume da nosi oversized pamučne dukseve kao Lady Di, u kolekciji Lionheart možeš pronaći pravi komad za nju. 

Svaki model ima prikazan sastav i dimenzije, pa ukoliko si pozajmila nešto od nje, možeš lako da uporediš veličine i poručiš odgovarajuću. 

 

Izbor je na kraju dana na vama

Ukoliko je vaša prijateljica so much more od ovih tipova ličnosti koje sam navela, uvek je fenomenalna ideja da same prođete kroz pure market sajt, i potražite šta je ono što bi njoj najviše odgovaralo. Na kraju dana, najvažnije je da joj na neki način pokažete koliko je cenite, i koliko vam je bitna. 

 

Autor: Angelina Popović @svilenebube