Šta su “eye patchevi” i zašto ih toliko obožavamo?

Neke od vas za negu lica koriste samo jednu jednostavnu hidratantnu kremu za svoj tip kože. One koje idu korak dalje, svoju rutinu dele na dnevnu i noćnu. A postoje i one koje ponosno nose titulu beauty junkie i koje, u svako doba dana i noći, vrlo dobro znaju da svaki deo našeg lica zahteva posebnu negu i odgovarajuće proizvode.

Mi pripadamo trećoj grupi, a verovatno i ti, čim te je ova tema zaintrigirala. Kao ponosni nosioci ove titule, ne smemo zanemariti prekrasne eye patcheve - trend koji je potpuno zaludeo beauty buntovnice širom sveta. Kao što i sam naziv kaže, reč je o specifičnoj nezi predela oko očiju. 

Najgrublje poređenje bi bilo sa čuvenim sheet maskama (o kojima takođe imamo puno toga da kažemo, ali ćemo to ostaviti za drugu priliku), samo što su ovi patchevi isključivo namenjeni za predeo koji se nalazi ispod očiju. 

Bore, podočnjaci, tamni krugovi… Prokleti tamni krugovi! Baš često umeju da nas “ocinkare” i otkriju šta smo radili prošlo veče, zar ne? Ali sa veličanstvenim dolaskom patcheva i njihova moć polako slabi. 

Ali pre nego što pređemo na njih, hajde da razjasnimo sledeće - šta su, dođavola, tamni krugovi, odakle dolaze i ko im to dozvoljava?

Tamni krugovi mogu biti uzrokovani brojnim različitim faktorima, ali ova četiri su najčešća: 

  1. Genetika - hvala mama i tata!
  2. Starost - kako starimo, naša koža gubi kolagen i elastin, što rezultira time da postaje sve tanja. 
  3. Izlaganje suncu - sunčanje takođe može ubrzati starenje kože što će dodatno podstaći gubitak kolagena i promeniti boju kože.
  4. Sezonske alergije - prolećne alergije nisu samo neugodne, one takođe mogu izazvati natečenost i upalu u krvnim sudovima, koji se pretvaraju u tamne krugove.

Srećom, bez obzira na uzrok, tu je jednostavno i brzo rešenje – patchevi. Napravljeni od neverovatno snažnih sastojaka, oni umiruju kožu i otečenost ispod očiju, čine tvoje tamne krugove svetlijima, hidriraju i smanjuju vidljivost bora. 

… A kako funkcionišu?

Blagotvorni i prirodni sastojci kombinovani su sa inovativnim metodama što je kao rezultat dalo ove sjajne patcheve. Na primer, vitamin C i ekstrakt duda kombinuju se tako da osvetle tamne krugove nastale usled starenja ili izloženosti UV zracima, ekstrakt zelenog čaja poboljšava mikrocirkulaciju što sprečava pojavu podočnjaka, a sjajni i lagani minerali vam pružaju trenutno zadovoljstvo u vidu sjaja “iznutra”. 

Patchology ti pruža mogućnost za izabereš svoj perfect match, ovaaaaj… patch!

Na primer, FlashPatch Rejuvenating Eye Maske za predeo oko očiju sadrže kofein koji učvršcuje kožu, hidratantni glicerin i filtrat puževog sekreta. Poboljšavaju elastičnost kože, uklanjaju tamne krugove oko očiju, podočnjake i natečenost. Filtrat puževog sekreta sadrži polisaharide koji hidriraju, kao i enzime, koji blago ljušte kožu, ostavljajući je glatkom i nežnom.

Sa druge strane, tu su FlashPatch Restoring Night Eye Maske, tanki hidrogel flasteri sa arnikom koja ublažava natečenost i upalu, eteričnim uljem iz kore atlantskog kedra za posvetljivanje područja oko očiju. 

Ali to nije sve! Možeš otići i korak dalje – patcheve odloži u frižider, jer će hladnoća pomoći da dodatno smanjiš otečenost predela oko očiju i da se osećaš predivno tokom celog dana.

Ali to opet nije sve! Ovim neverovatnim beauty proizvodima je potrebno samo 5 minuta da deluju.

Znamo šta misliš:  “Ma daaaj, kao da je moguće da te male maskice mogu biti toliko savršene?”


Ako ne veruješ nama, veruj svojim očima. ;)

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja