Duplo čišćenje – duplo bolje?

Čekaj… Ako je čišćenje prvi korak svake skincare rutine a ono se sad deli na dva koraka, time onda dobijamo… osam koraka nege? Ma daj, zar je zaista neophodno?

Čujemo vas!

Double cleansing metoda koja jednostavno rečeno podrazumeva čišćenja lica dva puta je i za nas isprva bila previše. Međutim! Čim smo krenuli da je primenjujemo uvideli smo da je to jedna od najboljih stvari koje smo učinile za zdravlje svoje kože! Evo zašto!

PREDNOSTI

- Temeljno i dubinsko čišćenje svih vrsta nečistoća: šminke, spf-a, dnevne prljavštine, bakterija, zagađivača i viška sebuma.

- Priprema kože za sledeće korake nege: stvara uslove za efikasnu apsorpciju proizvoda koji se nanose u svakom od narednih koraka rutine.

- Smanjenje rizika od pojave akni: efikasno uklanja sebum i sprečava začepljenje pora.

- Prilagođavanje: metoda vrlo prilagodljiva svim tipovima i potrebama kože.

POSTUPAK

1. ULJANA UMIVALICA

Ovaj korak podrazumeva upotrebu ulja ili uljanog balzama koji efikasno otapa šminku i spf, uklanja prljavštinu i razgrađuje nečistoće nakupljene u porama tokom dana.

ULJA ZA ČIŠĆENJE

BALZAMI ZA ČIŠĆENJE

Na suvu kožu lica prstima nanesi proizvod. Masiraj kružnim pokretima 30-45 sekundi. Blago navlaži ruke jer ćeš tako ulje/balzam transformisati u mlečnu teksturu. Nastavi sa masiranjem. Isperi temeljno toplom vodom.

1. UMIVALICA NA BAZI VODE

Nakon uklonjenih nečistoća, cleanser na bazi vode uklanja preostale tragove šminke i ciljano deluje na samo stanje tvoje kože, efikasno je pripremajući za naredne korake nege.

UMIVALICE

Nanesi količinu umivalice (gela / pene / mleka) na vlažnu kožu lica, masirajući kružnim pokretima. Nakon toga takođe dobro isperi lice i osuši ga nežnim tapkanjem peškirom.

NEDOUMICE

Da li da koristim double cleanse ako imam masnu kožu?

Da! Duplo čišćenje je zapravo odlična metoda za masnu kožu. Možda ti ne zvuči logično ići uljem na ulje, ali često prekomerna proizvodnja ulja upućuje na to da je koži zapravo potrebno više hidratacije. Dakle, prvim korakom ukloniš sve što se zakačilo tokom dana za kožu a zatim nastaviš sa svojom uobičajenom umivalicom za efekat dubinskog čišćenja. Tako pripremaš kožu za efikasno prodiranje hidratacije u narednim koracima.

A kada je reč o suvoj koži?

Takođe da! Razumemo da brineš da ti se uvođenjem duplog čišćenja koža dodatno ne isuši, međutim korišćenjem hranljivog ulja a potom blage, hranljive umivalice, održaćeš prirodnu vlažnost svoje kože i pružiti joj put ka dubinskoj hidrataciji koja joj je neophodna!

Da li je duplo čišćenje neophodno čak i ako ne nosim šminku?

Ideja duplog čišćenja je u uklanjanju svih vrsta nečistoća sa lica što se ne odnosi nužno samo na šminku. Pomenuli smo da su tu agresori sredine, razne vrste prljavštine kao i spf što je sve neophodno redovno čistiti kako se tokom vremena pore ne bi zapušile i tako umnogome otežale efikasno prodiranje svakog seruma ili kreme u kožu.

Leave a comment

All comments are moderated before being published