Home Alone: Poruči pizzu, otvori rose i odaberi savršenu masku za lice

Lepa jesenja jutra i snažna kafa umeju da se urote protiv mene, pa pod naletom dopamina poželim da se vidim sa svima i idem svuda nakon završenog radnog dana. Do večeri, shvatim da je to bila baš glupa ideja - jer ako nešto želim kada padne mrak u jesen - to je da otkažem sve planove, i ostanem ušuškana u toploti doma svog sa svojim najboljim prijateljima - maskama za lice koje sam u toku nedelje kupovala.

Nekada mi se desi da pokupujem gomilu maski za lice, a da ne uspem da ih iskoristim tempom koji sam zamislila, pa ako i vas muči sličan first world problem, rešila sam da vam pomognem sa par saveta o tome kako da provedte kvalitetno vreme same sa sobom, i svojom novom maskom za lice. 

 

Koju masku za negu lica odabrati?

 

Hajde da vidimo, šta raditi kada dođe taj čarobni momenat u toku nedelje i sve se idealno poklopi da provedete veče u toplini vašeg doma, i kada je jedina briga - koju masku odabrati.

Maske za negu lica uglavnom se dele u one po kategorijama: maska za lice sa aknama, maska za lice protiv mitasera, maska za lice protiv bubuljica, maske sa vitaminom C, alojom, cinkom i sličnim sastojcima koji hidriraju, čiste lice i čine ga mlađim.

Međutim, kao što rekoh, ovo neće biti tekst o tome jer verujem da već znate svoj tip kože, i koji sastojci vam najviše odgovaraju u nezi lica.

Ovo će biti tekst o tome kako da organizujete svoje vreme bolje, i odaberete pravu masku za lice u zavisnosti od toga koliko vremena imate na raspolaganju, ili po tome šta vam je omiljena aktivnost kada ste sami kod kuće. 

Pinterest board night + Matcha maska sa uljem kamilice

 

Iako ima puno zagovornika digitalnog detoksa, ja nisam jedna od njih, i iako smatram da nam nekada stvarno treba pauza od ljudi na mrežama, moj digitalni detoks nikada ne obuhvata odricanje od Pinterest board-ova.

Ukoliko želiš da veče provedeš komunicirajući samo sa svojim Pinterest board-om, plant apothecary matcha antioxidant maska je savršena za tebe. Pre nego što se zavališ u fotelju i kreneš da listaš nepresušna polja inspiracije, ne zaboravi da pomešaš kafenu kašiku ovog zelenog praha sa nekoliko kapi vode, i napraviš pastu koju ćeš naneti na lice. Kada se pasta osuši na licu, osetićeš to, i tada je vreme da je skineš. Matcha ima antioksidativna svojstva te vraća sjaj, a ulje kamilice je tu da umiri kožu. Dok si na Pinterestu, isprati kako se pravi trendi napitak matcha late.

 

Maska za lice uz koju možete da gledate guilty pleasure serije i filmove

 

Za neke guilty pleasure je gledanje filma “You’ve got mail” po deseti. put, za druge to su Netflix rijaliti programi poput serijala Tiger King (druga sezona je upravo izašla). Nismo se skupili ovde da osuđujemo, nego da vidimo koja je to maska najbolja u ovakvoj situaciji. U jedno sam sigurna - potrebna vam je čvrsta podrška u ovom guilty pleasure iskustvu kroz koje prolazite.

Zato predlažem masku koja se zove Flashmasque Firm Sheet Mask koja se drži na licu svega 5 minuta, a super je fora što dolazi u pakovanju od 4 komada. Kada prođe tih 5 minuta, ne morate da ustanete sa kauča, i pauzirate seriju, nego samo da je odložite sa lica. Fora je u tome, što nakon ove maske ispiranje lica nije potrebno, koža upija sav serum, dovoljno je samo da se setite u jednom momentu da je skinete. Ako gledate film “You’ve got mail”, onda možete u onom trenutku kada Tom Henks piše svoj prvi mejl u filmu. Ako gledate Tiger King, onda je skinite kada vidite Kerol Baskin.

 

Maska za lice za detektivske aktivnosti

 

Jedna od najuzbudljivjih aktivnosti modernog doba, svakako je stalkovanje bivših ljubavi, bivših kolega, novih simpatija, i njihove uže i šire rodbine po društvenim mrežama. Kako u svemu tome treba biti prilično umeren i oprezan,  za ovakvu vrstu aktivnosti, preporučujem masku sa vremenskim ograničenjem od 10 minuta kao što je Nikel Hyaluron vitamin B i C maska. Nakon svojih detektivskih avantura, vaša koža će povratiti energiju, i blistavost lica bez obzira na to šta pronađete duboko skriveno na društvenim mrežama. Ova maska zahteva od vas da je nakon 10 minuta skinete sa lica, i prekinete svoje Šerlok Holms avanture.

 

Kupka, jagode, šampanjac i patchology maska

 

Ukoliko želite sebi da priredite baš savršen ugođaj, napravite penu u kadi uz pomoć kupke ili bath bombe, otvorite šampanjac koji ste kupili na putu sa posla, i na čisto lice stavite hidrirajuću patchology masku sa mirisom jagode i rozea. Maska se drži na licu 10-ak minuta, ali je sasvim ok i ukoliko vam se ne izlazi iz kade da je ostavite da stoji duže. Negujuća svojstva maske će vam hidrirati svaku poru, a nakon upotrebe ne moraš ispirati lice, jer se serum iz maske potpuno upija. Ako si masku već kupila, preporuka je da je držiš u frizideru pre nego što je staviš na lice, za dodatni efekat hlađenja lica. 

 

Maska za lice koja će ostati uz vas dok poručujete porodičnu pizzu

 

Za kraj, aktivnost koja je možda i najbitnija od svih - poručivanje hrane. Kako ova aktivnost može biti stresna jer se susrećete sa gomilom odluka koje mogu da vam u potpunosti izmene tok večeri na bolje ili na gore (ako se kurir izgubi i hrana ohladi usput). Preporuka za momenat istraživanja restorana je flashmasque umirujuća sheet maska. Ova maska se drži na licu 5 minuta ili malo duže ako želite, i kada je skinete možete umasirati ostatak seruma u kožu. Dolazak osobe iz kuriske službe sa vašom hranom će vas podsetiti da skinete masku na vreme, čak iako ste zaboravni.

 

Kakva su vaša iskustva?

 

Nadam se da sam vam bar malo pomogla u odabiru maske, ili bar aktivnosti kroz koju ćete provesti to dragoceno vreme koje provodite sa sobom. Volela bih da čujem koja je to vaša omiljena aktivnost dok držite masku na licu. Da li možda čitate neku dobru knjigu, štrikate, vezete, ili meditirate? Hajde da razmenimo iskustva, i naučimo kako da lakše inkorporiramo maske za lice u svoje nedeljne beauty routine. 

 

Autor: Angelina Popović @svilenebube