Duplo čišćenje lica – o čemu je reč?

Čišćenje kože je apsolutno neophodan i, možemo slobodno reći, najvažniji korak u dnevnoj rutini. Posebno za nas koji živimo u gradovima i konstantno smo izloženi raznim bakterijama i zagađivačima iz vazduha.  

Ako kožu lica ne očistimo pravilno, toksini i prljavštine se nakupljaju, što definitivno doprinosi bržem starenju, flekama i pigmentaciji.

Zapamti, zdrava koža je čista koža!

Šta je duplo čišćenje?

Duplo čišćenje postalo je nova omiljena „mantra“ za beauty junkies. Kozmetičari, blogeri i dermatolozi širom sveta preporučuju ga svake večeri kako bi naša koža bila u najboljem mogućem stanju.

Dvostruko čišćenje znači da prvo uklonimo slojeve prljavštine, zagađenja, kreme za sunčanje i šminke, a zatim sledi drugo čišćenje za dublje slojeve pora gde se nalaze bakterije koje ih zapušavaju. Temeljno čišćenje pre spavanja daje koži najbolju šansu da se regeneriše preko noći i da nikakva preostala prljavština ne izazove akne ili iritaciju.

Pravilno čišćenje takođe će pružiti serumima i kremama priliku da duboko prodru u kožu preko noći i pravilno se apsorbuju, što ih čini efikasnijima. Efikasnost ovih seruma se dodatno povećava ako pre toga uradiš i piling lica.

Kako uraditi duplo čišćenje lica?

Prvo čišćenje trebalo bi da bude sa sredstvom na bazi ulja. Ulje rastvara ulje, tako da je to najefikasniji način za rastvaranje šminke, zagađenja i bilo koje druge prljavštine površinskog sloja bez isušivanja kože. Takođe će osigurati temeljno čišćenje bez promene prirodne ravnoteže naše kože.

Probaj Nikel Hyaluron i Vitamin E Ulje za čišćenje lica. Temeljno uklanja nečistoće i šminku bez isušivanja. Jača zaštitni sloj kože i ima umirujuće dejstvo i nije ga potrebno ispirati.

Ako stavljaš puno šminke, možda ćeš čak poželeti da ponoviš ovaj korak dva puta, samo da bi bila sigurna da si uklonila sve sa lica. Sredstvo za čišćenje na bazi ulja ukloni muslin krpom. Ovo pomaže pri uklanjanju svih tragova ulja, osigurava maksimalno uklanjanje prljavštine i odrađuje blagi piling kože.

Drugi korak je upotreba sredstva za čišćenje na bazi vode. Možeš koristiti prirodni sapun ili bilo koje drugo sredstvo za čišćenje – ali, vodi računa da ne sadrži hemikalije i sintetička sredstva za pravljenje pene. Neki sastojci ne samo da skidaju kožu, već mogu biti štetni za zdravlje i životnu sredinu.

Korišćenjem sredstava na bazi vode uklanjaš preostalo ulje sa kože, ali i bakterije i mrtve ćelije kože. Možeš malo izmasirati kožu i tako joj pružiti još dublje čišćenje. Ova faza priprema kožu za bilo koji drugi proizvod i obezbeđuje maksimalnu apsorpciju i efikasnost. Čista površina osigurava da proizvodi mogu efikasno da prodru u naše pore.

Meraki Gel za čišćenje je nežan i hranjiv gel sa ekstraktom krastavca i vitaminom E koji čisti i vlaži tvoju kožu. Pogodan je za sve tipove kože i učiniće tvoju svakodnevnu rutinu čišćenja jednostavnom.

NAPOMENE

  • Ne moraš duplo čistiti ujutru – lice se ne prlja preko noći, a i dva puta dnevno raditi duplo čišćenje može oštetiti kožu.
  • Ne koristi previše vruću vodu jer može ostaviti tvoju kožu upaljenom ili dehidriranom.
  • Ne moraš dvostruko čistiti ako si bila u kući čitav dan i nisi koristila SPF.
  • Ne zaboravi da su šminka i SPF dizajnirani tako da se „prilepe“ na kožu, tako da u prvom koraku zaista treba da odvojiš vreme za masiranje kože kako bi uklonila svu prljavštinu, šminku i kremu za sunčanje pomoću muslin krpe.

Zapamti, ako tvoja koža nije čista, sve što radiš nakon toga je uzaludno!

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja