Skin fasting: Šta je i da li ga treba primenjivati?

Trend nazvan skin fastingpost kože, ima za ideju sledeće: ako svedeš na minimum rutinu nege kože ili čak je potpuno odbaciš, tokom određenog vremena, omogućićeš joj da se resetuje.

Kao rezultat eliminisanja tvojih uobičajenih sredstava za čišćenje, hidratantnih krema i seruma, prirodna zaštitna barijera kože, za koju neki kažu da je oslabljena prekomernim nanošenjem proizvoda, može da se normalizuje i reguliše, pročišćavajući sve toksine u procesu.

Kada je u pitanju sprovođenje skin fastinga, mogućnosti se kreću od potpunog odmora tokom nekoliko dana do jednostavnog smanjivanja upotrebe proizvoda za negu i odabira koncepta manje je više.

Iako ova ideja zvuči obećavajuće, nema mnogo profesionalaca koji se zalažu za potpuno obustavljanje svakodnevne rutine. Ne postoje čvrsti naučni dokazi koji bi podržali ovu ideju. Nije dobro da se prekine korišćenje svih proizvoda, čak i ako si pobornik ovog trenda. Čišćenje je važan deo nege, a uklanjanje znoja, prljavštine, bakterija i zagađenja sa površine kože korisno je za ličnu higijenu, kao i za sprečavanje prevremenog starenja kože.

Nije u pitanju samo nedostatak čišćenja. U zavisnosti od kože, nedostatak kreme za sunčanje može pogoršati pigmentaciju, a nedostatak pilinga može rezultirati nakupljanjem mrtvih ćelija kože. Čak bi i samo pauziranje sa nekim proizvodima moglo naneti više štete nego koristi. Ako koristiš nešto poput retinola, ne želiš da ga izbaciš iz rutine, jer bi ponovo morala da prođeš kroz proces perutanja kože kada ga ponovo ubaciš. Tvoja koža mora imati redovno izlaganje aktivnim sastojcima koji stimulišu regeneraciju, tako da bi skin fasting to sprečio.

Dakle, iako sveobuhvatni pristup možda nije preporučljiv, većina stručnjaka se slaže da uvođenje dijete umesto posta, može biti način da staneš i zapitaš se: Koje sve to proizvode nanosiš na kožu?

Korišćenje više proizvoda možda uopšte neće funkcionisati jer nije predviđeno da se kombinuju ili, sa druge strane, to može dovesti do iritacije, pa čak i do ekcema ili osipa ako proizvodi ne deluju dobro zajedno. Kao i kontraindikacije između različitih formula, koža se lako može zbuniti i osetiti kada je suočena sa previše slojeva.

Kada je u pitanju nega kože, više ne znači bolje. Osnovna funkcija naše kože je da deluje kao zaštitna barijera koja sprečava prodiranje neželjenih supstanci. Prenatrpavanje proizvoda na kožu nije samo gubitak vremena i novca, već bi moglo i da je ozbiljno ošteti.

Što se tiče proizvoda koji su potrebni tvojoj koži, nema sumnje da je SPF na vrhu liste zahvaljujući sposobnosti da zaštiti kožu od UV zraka koji ubrzavaju starenje; a za zaštitu od plave svetlosti koja se emituje sa ekrana i uređaja potražite kreme koje sadrže cinkov oksid. Ostali osnovni sastojci uključuju vitamin C, antioksidante, ceramide, peptide, kiseline i retinol.

Proizvodi koji sadrže neke od gore navedenih sastojaka odlični su iz više razloga, a ne samo zato što „rasterećuju“ kožu. Veoma su efikasni za tvoju rutinu i stil života, a u isto vreme su eco frendly i štede tvoj novac.  

Uz naše brendove i proizvode možeš biti sigurna da svojoj koži pružaš samo prirodne sastojke i jednostavne formule koje je neće preopteretiti. 

Zaštita od sunca

Krema za lice SPF 30 iz Merakija zaštitiće tvoje lice od sunčevih zraka. Krema za sunčanje je vodootporna, bez mirisa, efikasna protiv UVA i UVB zraka. Mogu je koristiti i deca i odrasli.

Vitamin C

Nikel krema za lice je kombinacija hijalurona, vitamina i biljnih ceramida u obliku tečnih kristala, koja osigurava antioksidativnu fotozaštitu, intenzivnu hidrataciju i izglađivanje bora. Hijaluron puni stanice vlagom. Koži daje izrazitu svežinu, "punoću" i čvrstoću. C vitamin prodire duboko u kožu. Stimulira stvaranje kolagena, proteina koji čini kožu punijom i čvršćom.

Antioksidant

Dizajniran za svakodnevnu upotrebu, prevazilazi uobičajeno čišćenje. Lagana tekstura, ali snažna u delovanju. Ovaj bogati serum je pun aktivnih supstanci koje detoksifikuju, obnavljaju i štite tvoju kožu.

Retinol

Poželi borama laku noć sa snažnom noćnom dozom anti-aging retinola i peptida. Tanki hidrogel flasteri sa arnikom ublažavaju natečenost i upalu, a eterična ulja iz kore atlantskog kedra posvetljivaju područje oko očiju. Ovi hidrogelovi deluju za samo 5 minuta, a tebi vraćaju svetliji i mladalački izgled i pružaju tvojim umornim očima neophodni odmor.



Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja