Alantoin: Umirujući sastojak za negu kože koji treba da upoznaš

U svetu nege i lepote često se stavlja naglasak na već dobro poznate sastojke i proizvode, a oni koji zaslužuju više pažnje se potpuno zanemaruju. Pogledaj alantoin, na primer. Ukoliko znaš jako malo ili čak ne znaš ništa o njemu, nisi jedina. Iako sadrži mnoštvo dobrih osobina, ostao je nepoznat i neprimećen. Pošto mi smatramo da alantoin zaslužuje više pažnje, objasnićemo ti sve što treba da znaš o njemu.

Alantoin

Vrsta sastojka: ovlaživač i eksfolijant

Ključne prednosti: Hidrira, ublažava svrab i crvenilo kože i oporavlja oštećenu kožu.

Ko ga može koristiti: Svako ko ima suvu i iritiranu kožu a želi da bude lepša i mekša, bez obzira na tip kože, godine ili vremenske uslove.

Koliko često se može koristiti: Može se koristiti svakog dana bez ikakvih neželjenih posledica.

Dobro se kombinuje sa: Kada se stavlja u kreme za ožiljke, alantoin se često kombinuje sa silikonom i drugim emolijentima kako bi se njegovo dejstvo pojačalo.

Ne koristiti sa: Ukoliko ga koristite sa drugim eksfolijantima, može doći do jake iritacije usled pojačane reakcije.

Šta je alantoin?

Alantoin je zapravo ekstrakt koji se dobija iz biljke gavez koja raste u Aziji i Evropi. On ima jake isceljujuće i umirujuće osobine, a list gaveza se već vekovima koristi kako bi se iscelile rane i otoci. Pored toga, alantoin se može naći i u cvekli, kamilici, klicama pšenice, pa čak i u semenu duvana.

Alantoin je praškasta supstanca koja se nalazi u mnogim kremama, pilinzima i maskama za lice. On zapravo pomaže koži tako što uklanja mrtve ćelije i čini da se koža neprestano obnavlja.

Kako ga koristiti?

Stručnjaci napominju da, zbog njegove široke upotrebe, alantoin treba koristiti u skladu sa uputstvom za korišćenje proizvoda, ali generalno je bezbedno koristiti ga svakodnevno.

Najbolji proizvodi koji sadrže alantoin

Najveći broj naših Patchology proizvoda sadrži ovaj izuzetno koristan sastojak, a evo koje proizvode mi izdvajamo kao najbolje:

AquaFlash dnevni gel

Ovaj proizvod sadrži hijaluronsku kiselinu, vitamin B5 i ekstrakt aloe vere, što neverovatno osvežava tvoju kožu i sprečava da bude suva i isušena.

FlashPatch hidratantni gel za usne

Za neodoljivi izgled usana, probaj ovaj sjajni gel koji dubinski hidrira tvoje usne, čineći ih punijim i mekšim. Sadrži peptide za anti-age efekat, zeleni čaj kao umirujući i antioksidativni sastojak, kao i vitamin B3 za anti-age benefite i sužene pore.

MoodPatch Down Time gelovi za oči

Prirodne latice, cvetna aromaterapija za opuštanje, spokojan san i tvoj zen trenutak. MoodPatch Down Time gelovi za oči sadrže:

  • Neven – deluje protivupalno
  • Lavandu – opuštajući miris koji smiruje
  • Noćurak – za mekšu i fino toniranu kožu

FlashMasque umirujuća sheet maska

Ova maska idealna je za kožu pod stresom. Nosi je samo 5 minuta, zatim je skini i sav višak umasiraj u svoju kožu. Koža će ti se odmah smiriti i ublažićeš sve iritacije i crvenilo.

Leave a comment

All comments are moderated before being published