„Glass skin“ trend i kako da najlakše dođeš do sjajne kože?

Efekat „staklenog“ tena predstavlja ideal lepote u Koreji, a Hejli Biber je dosta doprinela komercijalizaciji ovog trenda i u Evropi i Americi.

Ali šta je tačno staklena koža? To bi ukratko rečeno bila koža koja izgleda kristalno čisto, sa minimalno pora, blistava — kao komad stakla.

Zvuči poprilično nedostižno, ali na mnogobrojnim primerima vidimo da je i te kako moguće, a mnogi eksperti za negu kože otkrivaju da je ključ u slojevitoj, promišljenoj rutini.


Evo koraka koje nikako ne bi trebalo da preskačeš na putu do „glass skin“ efekta!

 

1. Duplo čišćenje

Kožu je neophodno dobro očistiti u obavezna dva koraka i to uljanim čistačem, a zatim hidratantnom umivalicom poput Nikel gela sa hamamelisom. Uljani čistači su sjajni za uklanjanje spf-a i prljavštine, a hidratantna umivalica će skinuti svu preostalu nečistoću, a neće pritom isušiti kožu što je poenta kod postizanja glass skin efekta.


2. Piling

Ovo je korak koji je preporučljiviji za noćnu rutinu. Kada kažemo piling prednost dajemo onim proizvodima na bazi kiselina jer fizički pilinzi mogu lako da iritiraju kožu i isuše je. Ukoliko pak ovaj korak u nezi imaš i ujutru, SPF je pod obavezno!

 

3. Esencije

Korak koji zapravo pravi razliku, a koji je karakterističan za k beauty.

Nakon pilinga dolaze esencije. Da, da, dobro si pročitala, množina je u pitanju. Korejci vole da nanesu bar dva sloja esencija/tonika koji zapravo daju taj efekat blistave kože poput stakla.

Puremarket izbor pao bi na Agent Nateur holi (water) i Beauty of Joseon Ginseng esencija za lice!

 

4. Hidratantni serum

Nakon esencija, „zaključaj“ vlažnost kože pouzdanim hidratantnim serumom. Hijaluronska kiselina zadržava vlagu, vitamin C pomaže u prosvetljivanju kože i zaštiti antioksidansima, a peptidi su sjajan izbor za glatku i čvršću teksturu kože.

Naš predlog su: Beauty of Joseon Revive serum, Holi (glow), Holi (oil), Aromatherapist Blush serum.

 

5. Zaštita

U zavisnosti od tipa kože, poslednji korak će biti hidratantna krema i SPF ili samo dovoljno hidratantni SPF.

Za efekat staklene kože izbegavaj mat teksture, radije se opredeli za opcije koje ističu prirodni sjaj kože. Naše omiljene SPF kreme BEAUTY OF JOSEON i COSRX savršene su zasebno, ali i u kombinaciji sa kremama poput Snail 96 Cosrx ili Holi (creme).

 

Još inspiracije i proizvoda za negu pronađi na puremarket.rs

Leave a comment

All comments are moderated before being published