Koja je razlika između tonika i esencije i zašto su ti u rutini potrebna oba proizvoda?

Znaš koliko je važno duplo čišćenje i nipošto ne preskačeš nanošenje SPFa, bez obzira da li je sunčano ili oblačno napolju i, objektivno gledano, kidaš ovaj skincare, zar ne?

A onda su svi počeli da pričaju samo o toniku/toneru i esencijama!
Da ne dužimo, ukoliko težiš savršenom tenu i svakodnevnom sjaju kože – esencija i tonik su ključni koraci!

Ključna razlika između tonika i esencije je u tome što tonik pomaže u čišćenju kože, dok esencija pomaže da se koža nahrani i hidrira.

Tonik je temelj koji priprema kožu za ostale proizvode, dok esencija pomaže koži da zadrži vlagu što je opet ključno za proizvode koji slede posle nje. Uključivanje tonika i esencije u rutinu je neophodno kako bi bila sigurna da svi proizvodi uključeni u rutinu rade najbolje moguće!

 

 

Šta je tonik?


Svrha tonika za lice je dvostruka: prvo, uklanja preostalu prljavštinu, ulje ili nečistoće sa kože, a zatim uravnotežuje pH nivo kože.

Deceniju i kusur ranije tonici su bili na lošem glasu posebno među ljudima sa suvom ili osetljivom kožom. To je zato što su stare formule tonika sadržale uglavnom alkohol što sada nije slučaj jer su formule i kvalitet proizvoda dosta evoluirali.

Šta radi: čisti kožu i priprema je za druge proizvode.

PUREMARKET preporuka: BLACKHEAD TONER ZA LICE

 

Šta je esencija?


Esencija je hranljiv proizvod čija tekstura je laksa od seruma, ali koncentrisanija i od tonika. Esencije sadrže niz aktivnih sastojaka, kao što su antioksidansi i antiage elementi kao što su niacinamid, peptidi i glicerin koji dubinski neguju, obnavljaju i štite kožu. Oni pomažu u smanjenju crvenila, poboljšanju tonusa kože i njene teksture.

Šta radi: čini kožu glatkom i blistavom.

PUREMARKET preporuka: GINSENG ESENCIJA ZA LICE ili SNAIL 96 MUCIN ESENCIJA ZA LICE


Kako se koriste?


Na tonik gledaj kao na poslednji korak u procesu čiščenja. Dakle, sledi odmah nakon umivalice. Najbolje je nanositi ga pomoću pamučnog tupfera i to na lice, vrat i dekolte.

Esencija sledi odmah nakon tonika, a pre seruma ili hidratantne kreme. Za razliku od tonika, njegova gustina je veća pa ga je najbolje naneti prstima i nežno utapkati.


Prosto zar ne?

Leave a comment

All comments are moderated before being published