Koji je značaj tonera u svakodnevnoj rutini nege kože?

Čini se da broj proizvoda u rutini nege kože raste iz dana u dan. Međutim, sa sigurnošću se može reći da je u svetu lepote koji se stalno razvija i menja toner uvek deo proverene ekipe. Evergreen takoreći! Dok ga neki ne koriste, drugi se kunu u njegove magične moći. Nakon nanošenja, koža je hidrirana i čista, ali ostaje pitanje: šta toner zapravo radi?

 

ŠTA JE TONER?

 

Toner je tečnost nalik vodi koja je namenjena za koriščenje između pranja lica i drugih koraka nege kože kako bi se lice pripremilo za dalju negu. Ranije su toneri korišćeni za uklanjanje viška masnoće sa lica, ali savremeni toneri imaju različite svrhe, pa sadrže razne umirujuće, posvjetljujuće i antiage sastojke.

 

KOJI SU BENEFITI KORIŠĆENJA TONERA?

 

Toneri prvenstveno pomažu u balansiranju pH vrednosti kože nakon čišćenja, ali to nije jedina potencijalna korist.

Uklanja nečistoće: Toner uklanja ulje i tragove prljavštine, bakterija i šminke koji ostaju čak i nakon umivanja.

Obnavlja kožu: Moderni toneri se često koriste za hidriranje kože i njeno posvetljivanje, a ima i onih sa piling dejstvom. Funkcija zavisi od tonera—a danas svi toneri imaju različite funkcije.

 

KAKO SE NANOSI?

 

Što se tiče nanošenja, najlakši način je naneti toner na tufer ili pamučnu vatu i nežno naneti na celo lice svakog jutra i pre spavanja.

Ipak, savetuje se da uzmeš u obzir svoj tip kože:

Ako imaš osetljivu ili suvu kožu kojoj je potrebna hidratacija, preporučuje se da hidratantni toner sipaš ili poprskaš direktno na dlan i nežno ga tapkaš ili „utisneš“ u kožu kako bi omogućila da se potpuno upije.

Ukoliko imaš masniju kožu ili kožu sklonu aknama, ili ako toner koji koristiš ima efekat pilinga , najbolji način je ovaj prvi, sa tuferom ili vatom.

 

REZULTATI NA DUGE STAZE

 

Ukoliko tek uvodiš toner u svoju rutinu, budi strpljiva. U slučaju tonika, u pitanju su dugoročni rezultati i strpljenje pre nego čudo preko noći

Ipak, budi sigurna da ćeš već nakon prve bočice moći da primetiš razliku – na kraju krajeva Glass skin trend sjajne kože oslanja se najviše baš na ovaj korak!

 

Pronađi naše omiljene tonere na puremarket.rs.

Leave a comment

All comments are moderated before being published