Hidrokoloidni zavoji postaju poznati na TikTok-u zbog svojih magičnih sposobnosti lečenja akni

Hidrokoloidni zavoji su nešto slično vakuumu za akne, a ljudi širom TikTok-a upravo to i dokazuju. Lepe ih na sva mesta gde imaju akne ili bubuljice i vremenom oni menjaju boju iz providne u prošarane belim mrljama tamo gde su uklonili nepravilnosti iz kože. To je istovremeno grozno i sjajno. Jako su efikasni.

Uglavnom korišćeni za zaštitu plihova, hidrokoloidi su posebna vrsta zavoja koji upijaju višak tečnosti, poput ulja i gnoja, što može ubrzati vreme zarastanja. Dakle, TikTok trik sa aknama nije samo mit - nauka zapravo stoji iza toga.

Ako ti se ne sviđa zamisao pravljenja sheet maske za lice od hidrokoloidnih zavoja, flasteri za bubuljice se sastoje od istog materijala - samo su malo tanji i ponekad natopljeni sastojcima koji uništavaju fleke, poput salicilne kiseline i ulja čajevca. Sitni krugovi mogu se postaviti tačno preko problematičnih mesta na mnogo lakši način.

Lično preferiramo hidrokoloidne zavoje jer nas sprečavaju da se mrštimo - loša navika koje se pomalo stidimo da priznamo. U poređenju sa standardnim tretmanima za bubuljice, hidrokoloidni zavoji imaju dodatnu prednost - sprečavaju te da diraš bubuljicu ... i to je dobra stvar. Zašto? Diranje bubuljice povećava upalu i može usporiti proces zarastanja.

Što se tiče flastera za akne, oni su jako praktični i možeš ih nositi tokom celog dana. Čak i mi završavamo dnevne obaveze noseći jedan ili dva na licu. Takođe možeš da ih prekriješ šminkom, a da pritom ne remetiš magični proces zarastanja. Noć je ipak najbolje vreme za njih. Dovoljno su lepljivi da ostanu na mestu bez obzira na to koliko se vrtiš tokom spavanja. Kada se probudiš, samo ih skini pre nego što opereš lice kako bi otkrila blistav, ujednačen ten.

Ako želiš da isprobaš ovaj TikTok trend sa trakama hidrokoloidnih zavoja, potraži ga u bilo kojoj lokalnoj apoteci.

Ali, ako još uvek nisi za tu opciju, Patchology Breakout box je pravo rešenje za tebe!

Ponekad nemamo vremena da sedimo i čekamo da bubuljice same nestanu, pa smo stvorili ovaj savršen trio patcheva i trakica za uklanjanje akni. Antiinflamatorni sastojci, kao i oni koji nas rešavaju bakterija (poput salicilne kiseline, ulja čajevca i hamamelisa) za samo nekoliko sati uklanjaju dosadne akne i pokreću oporavak kože. Vreme je da pokažeš svoje pravo lice!

Leave a comment

All comments are moderated before being published