Mlečna kiselina: sastojak koji ti fali za najblistaviju kožu do sada!

Mlečna kiselina već neko vreme je popularna u industriji lepote ali predviđa se da će joj popularnost još više porasti tokom ove godine. Možemo da razumemo zašto je tako jer smo isprobali i uverili se u sve benefite! Pored toga što je ovo jedna od retkih kiselina koja ne isušuje kožu, ona posvetljuje ten, obnavlja kožu, pomaže kod rozacee i zadržava vlagu.

 

Najnoviji brend dostupan u Pure Marketu AGENT NATEUR ovu kiselinu uvrstio je u čak četiri fantastična proizvoda 

holi (lift) -  serum za podizanje i učvršćivanje;

acid (wash) - sredstvo za čišćenje kože sa mlečnom kiselinom;

holi (wash) - kupka;

holi (bright) - botoks u teglici, obnavljajuća staklena maska za lice


Iako svaka kiselina ima svojih prednosti, nije retkost čuti kako glikolna i salicilna kiselina često iritiraju i isušuju kožu. Mlečna kiselina nema takvu reputaciju. Postoji mnogo zaštitnih i regenerativnih prednosti uključivanja mlečne kiseline u rutinu nege kože. Jedan od njih je efekat koji mlečna kiselina ima na ceramide u našoj kožnoj barijeri. Na taj način mlečna kiselina ojačava kožnu barijeru i njenu funkciju.


Ceramidi su lipidi koji se nalaze u gornjem sloju kože i oni su važan deo zaštitnog sloja na koži. Pokazalo se da mlečna kiselina povećava nivoe ceramida u koži, a studije su takođe pokazale da ovo povećanje ceramida dovodi do poboljšanja barijerne funkcije kože. To znači da korišćenje mlečne kiseline može da dovede do čvršće, pune, bolje hidrirane kože što dalje pomaže zaglađivanju finih linija i bora. 


Mlečna kiselina je takođe odlična za podršku protiv preuranjenog starenja kože jer je bogata antioksidansima i takođe pospešuje regeneraciju novih ćelija i stimuliše proizvodnju kolagena i elastina unutar kožne barijere. 


Mlečna kiselina je takođe veoma moćna i za hiperpigmentaciju, tamne mrlje i mrlje od sunca (kao i za osetljivija stanja kože kao što je rozacea). 

Dobra kombinacija proizvoda bila bi holi (wash) + holi (lift) serum. To je kombinacija koja sigurno pobeđuje. 


Dakle, koji su to trenutni efekti mlečne kiseline? Možete očekivati ujednačeniji i blistav ten već nakon par korišćenja. To je, ponavljamo, trenutni efekat mlečne kiseline, dugoročni efekti su vidljivi već nakon mesec dana korišćenja, i ljudi koji su je uvrstili u svoju skincare rutinu više je se nikada nisu odrekli

Leave a comment

All comments are moderated before being published