Prolećno čišćenje: dosije nega

KONAČNO! Vreme je da se pozdravimo sa zimom i pozdravimo novu sezonu. Počev od stana preko garderobera, nema toga što nije na spisku za prolećno čišćenje, a skincare rutina nije izuzetak! Probudi uspavanu Marie Kondo u sebi i lagano krećemo…

Osveži svoju rutinu nakon surovih zimskih meseci i daj svojoj kolekciji novi život uz detaljnu reviziju starih i sveže nove dodatke. 

 

SORTIRANJE

Prvo i prvo: pogledaj čime raspolažeš kada je u pitanju rutina — proizvodi, alati itd. Pregledaj  sve što poseduješ, proveri datume isteka, čega ima premalo, čega ima previse (da li ti je zaista potrebno 5 crvenih ruževa ukoliko si crveni ruž poslednji put nosila u aprilu 2022?) i sve što više nećeš koristiti. Otarasi se viškova I napravi mesta za stvari koje voliš i koje redovno koristiš. Proveri svoje beauty alate kako bi bila sigurna da i dalje funkcionišu. Dobro se upoznaj sa asortimanom koji poseduješ kako bi sprečila duple kupovine i smanjila rasipanje. Isto tako, proveri čega falii šta je pri kraju – idealan izgovor za novu kupovinu :D 

 

ČIŠĆENJE


Odvoji vreme da očistiš i dezinfikuješ svoje proizvode i alate. Operi četke, obriši posude za skladištenje, operi nesesere. Kozmetički proizvodi mogu biti idealni inkubatori za razne infekcije, pa se pobrini da svoju kolekciju redovno održavaš čistom.


SKLADIŠTENJE


Optimizuj efikasnost svoje rutine tako što ćeš proizvode koje najčešće koristiš držati u na dohvat ruke, a one koje koristiš samo s vremena na vreme u fiokama. Kako se ovo menja iz sezone u sezonu, pred proleće je posebno važno da pređeš ovaj korak. 

 

PRELAZ SA ZIMSKE NA LETNJU NEGU


Neke proizvode koristimo 365 dana godišnje, ali tu su i oni koji zavise od sezone. Teške, hranjive kreme, laganije spf kreme i maske verovatno će napustiti tvoje police do oktobra. 


Evo naših predloga za novitete kojima sebe možeš častiti ovog proleća!

ROWSE ČVRSTI ŠAMPON THE SUPER VOLUME

ROWSE BALZAM ZA ČIŠĆENJE LICA MANDARINA

AROMATHERAPIST TONIK ZA LICE JABUKA LJUBI MENTU

 

RED COLLAGEN HIDRATANTNA KREMA ZA LICE

HOLI (GLOW) SERUM ZA OKO OČIJU I USANA

DAILY VITA C MASKA ZA LICE

Leave a comment

All comments are moderated before being published